Second hand medför många fördelar

Det är bra att handla begagnat. Det finns många fördelar, bland annat att du får ett unikt plagg och det kan vara billigare. I det här blogginlägget tänkte jag lista några anledningar till varför det är bra att köpa dina kläder second hand i Ånge.

1. Det blir mindre avfall när du köper saker second hand

Bra för miljön: När vi tillverkar kläder går det åt naturresurser och energi för att de ska kunna tillverkas, och när vi sedan köper nya kläder hamnar de på soptippar eller i förbränningsugnar när vi inte längre bär dem, eftersom det redan finns en så stor efterfrågan på nya kläder att begagnade varor inte säljer lika bra längre medan om folk köpte begagnat skulle det minska trycket på industrin.

2. Du har råd med vackrare kläder

Du kanske inte har råd med en Gucci-väska eller dessa jeans i nypris, men om du köper begagnat kan du få så många fler stilar och märken än vad du annars skulle kunna få. Om du köper begagnat hittar du saker som ingen annan har på sig och alla dessa unika plagg blir din chans att verkligen sticka ut från mängden.

3. Second hand är grönare

Att köpa begagnat minskar trycket på miljön eftersom det redan finns en stor efterfrågan på nya kläder, vilket innebär att för varje klädesplagg vi säljer nytt tar vi bort en del av någon annans möjlighet att köpa ett klädesplagg. Om du köper begagnat tar du bara en möjlighet i anspråk, men om alla köpte allting nytt skulle det inte finnas någon efterfrågan på begagnade kläder och branschen skulle inte vara lika hållbar.

Ovannämnda är enbart några av alla fördelar med att handla dina kläder second hand i Ånge. Det finns betydligt många fler men hade jag rabblat upp alla hade det här blivit ett alldeles för långt inlägg, så vi håller oss till dessa tre fördelarna.