Vänd dig till en målare

Om du vill ge din villa ett nytt utseende är tapeter ett av de bästa alternativen. Den kan inte bara stylas på praktiskt taget alla tänkbara sätt, utan ger också omedelbart textur och färg till alla bostadsutrymmen. Jag skulle vilja säga att bästa sättet att få ett så bra resultat som möjligt är att man vänder sig till en målare, de kan sin sak med tapeter, för gör man det själv kanske det inte blir 100 procent bra. Hur som helst, med ett ständigt växande utbud på marknaden i dag – från subtila enfärgade tapeter till livliga tryck – kan det vara svårt att veta var man ska börja när man ska bestämma sig för vilken ny tapet som skulle passa bäst för en. Läs vidare för att få våra bästa tips om hur du genom att välja rätt tapet till din villa kan ge den ett helt unikt utseende.

Först och främst bör du tänka på färgskalan. Olika nyanser kan skapa en annan atmosfär i rummet, från varm och inbjudande till sval och lugnande. Om du inte är säker på vilken färgpalett som passar bäst för ditt rum kan du tänka på befintliga möbler och inredning samt hur mycket naturligt ljus det får. I ett sovrum kanske du sover sämre om du sätter upp illröda tapeter, välj i stället en blå färg, eller något neutralt. Här i min villa i Ängelholm har jag ljusblå tapeter i sovrummet.

Därefter bör du överväga tapetens struktur. Det kan göra stor skillnad för rummets övergripande utseende och känsla. Texturerade tapeter är bra för att lägga till mönster i ett rum, medan platta eller matta ytbehandlingar ger dig en mer subtil bakgrund som inte drar fokus bort från befintliga möbler eller inredningsdetaljer. Så ändra om hemma med nya tapeter och ta hjälp av en målare!